Tierra

Men’s Back Up Hybrid Pant

Tierra

Men’s Back Up Hybrid Pant

En lätt skalbyxa med genomarbetade lösningar för smidig användning. GORE-TEX PACLITE® produktteknologi gör byxan lätt och smidig att alltid ha med som backup vid trekking eller cykling, och håller dig garanterat torr när regnet kommer. Med Back Up ville vi skapa ett regnställ särskilt utformat för trekking. Vi har kombinerat de bästa funktionerna från flera olika plagg och valt de material som är optimala för trekking. Vårt mål var smidig användning, packbarhet samt vind- och vattentäthet.

KÄRNFÖRDELAR

MED ANDNINGSFÖRMÅGA

KALLA VÄDERFÖRHÅLLANDEN

FODRAT

VATTENTÄTT

VINDTÄT

GORE-TEX kläder

STOR MÅNGSIDIGHET.

Impregnering (DWR)

GORE-TEX-kläder behandlas med en impregnering som appliceras på det yttersta skiktet så att vatten pärlar sig och rinner av istället för att tränga in i tyget. Impregneringen (DWR) är viktig eftersom den ger användaren skydd och komfort. När den vattenavvisande förmågan försvinner kan man känna sig kall och fuktig, vilket kan resultera i till exempel sämre förmåga att fokusera och sämre uthållighet. Användaren kan också uppleva att plagget inte är vattentätt, vilket kan leda till att man slutar använda plagget och ersätter det med ett nytt. Med andra ord: En dåligt fungerande impregnering kan öka en jackas miljöpåverkan. Detta bekräftas av en ny livscykelanalys som Gore publicerade 2016.

De ämnen vi använder för vår impregnering (DWR) är oskadliga för både användaren och miljön om de appliceras på ett ansvarsfullt sätt. Gore Fabrics använder bara ämnen som har genomgått noggrann kontroll av US Environmental Protection Agency (EPA), har godkänts för användning i Europa, Japan och Kina och även klarar Norges standardkrav.

År 2016 offentliggjorde Gore sin målsättning att ta fram ett nytt impregneringsutbud. Denna impregnering kommer att vara fri från miljöfarliga perfluorerade kemikalier. De nya produkterna kommer att vara konstruerade för vanliga friluftskonsumenter och slutanvändare där den högklassiga funktionen och tåligheten i dagens lösningar baserade på kortkedjiga perfluorerade kemikalier inte utnyttjas till fullo, t.ex. vid dagsvandring och skidåkning i liftsystem. Försäljningen av dessa produkter planeras till höst- och vintersäsongen 2018.

Läs mer om Gores investeringar i framtida impregneringslösningar

Gore-tex Newsletter