GORE-TEX-produkter Mångsidighet i vardagen

GORE-TEX products

Kläder med GORE-TEX-material kombinerar varaktigt vatten- och vindskydd med optimal andningsförmåga – tåliga produkter som erbjuder bästa möjliga skydd och komfort.

Perfekt för

 • Fjällvandring
 • Vandring
 • Utförsåkning
 • Friåkning
 • Terränglöpning
 • Mountainbiking
 • Golf
 • Jakt
 • Fiske
 • Snöskoteråkning
 • Friluftsliv

Fördelar

Mångsidighet

Stort sortiment av olika konstruktioner och yttertyger

Varaktigt vattentäta och vindtäta

Pålitligt skydd mot väder och vind under plaggets hela livslängd

Optimerad andningsförmåga

Jämn komfort före, under och efter aktivitet eftersom huden hålls torr

Konstruktion

The following constructions are available for GORE-TEX products

2-lagerskonstruktion
GORE-TEX-produkter med två lager tillverkas med en laminatkonstruktion där ett särskilt GORE-TEX-membran fästs mot yttertyget. Membranet skyddas på insidan av ett separat foder.

Plagg i GORE-TEX-tyg med två lager finns tillgängliga med en mängd olika yttertyger och är den mångsidiga lösningen för stil, komfort och skydd mot väder och vind.

3-lagerskonstruktion
Ett särskilt GORE-TEX-membran lamineras vid olika typer av yttermaterial och bildar tillsammans med ett foder på insidan ett enda tyg.

Plagg som är tillverkade i GORE-TEX-tyg med tre lager ger ökad hållbarhet utan extra bylsighet. Eftersom färre lager krävs blir vikten mindre och rörelsefriheten större.

Z-Liner-konstruktion
GORE-TEX Z-liner-produkter har färre förseglade sömmar, vilket ger större frihet i utformningen. Z-liner-konstruktioner kan kombineras med isolering.

Plagg som tillverkas med GORE-TEX Z-liner-konstruktioner ger en fantastisk komfort och finns i många olika modeller. GORE-TEX-membranet fästs vid ett lätt tyg, och fodret hänger fritt mellan yttertyget och innertyget.

 

LTD-konstruktion
Ett specifikt GORE-TEX-membran är fäst vid innerfodret. En speciell teknologi med GORE-SEAM®-tejp garanterar att alla sömmar är 100 % vattentäta.

Plagg som tillverkas med en GORE-TEX LTD-konstruktion ger en bra kombination av varaktigt vattentätt skydd, komfort och mångsidighet genom en kombination av mjuka och högkvalitativa yttertextilier, membran och specialfoder.

Funktioner

GORE® C-KNIT™ Backer-teknologi
Yttertyg
GORE-TEX-membran
GORE® C-KNIT™ Backer-teknologi

Plagg med den nya GORE-TEX-teknologin med tre lager och GORE® C-KNIT™ Backer-teknologi har god andningsförmåga och är varaktigt vattentäta och vindtäta. Lättviktskonstruktionen ger förbättrad komfort för alla som gillar vandring, skid- och snowboardåkning samt friåkning.

Läs mer

Extreme Wet Weather-konstruktion

Vi använder avancerade tekniker för kläddesign för att skapa plagg som ger överlägset skydd mot extrema och långvarigt blöta väderförhållanden. De är skapade för att klara Gores mest krävande regntest, där vi simulerar långvarigt hårt piskande regn i vertikal och horisontell riktning.

PACLITE® product technology
Yttertyg
GORE-TEX-membran
PACLITE® produktteknologi

Plagg med produktteknologin PACLITE® väger extremt lite och är lätta att packa. De är därför en idealisk lösning för vandring, cykling och andra aktiviteter där vikt och utrymme är avgörande. Kläderna håller dig torr och sval under krävande aktiviteter och varm när du håller dig stilla, även i blåsiga och kalla väderförhållanden.

Läs mer om alla teknologier för GORE-TEX-ytterplagg

Mångsidighet i vardagen

GORE-TEX-produkter

Kläder med GORE-TEX-material kombinerar varaktigt vatten- och vindskydd med optimal andningsförmåga – tåliga produkter som erbjuder bästa möjliga skydd och komfort.

Konstruerade för extrema förhållanden

GORE-TEX Pro-produkter

Plagg tillverkade med GORE-TEX Pro-material är maximalt slitstarka och idealiska för extrem och långvarig användning.

Hög hastighet, hög intensitet

GORE-TEX Active-produkter

Plagg tillverkade med GORE-TEX Active-material har extremt god andningsförmåga och passar utmärkt för mycket uthållighetskrävande dagsaktiviteter.