GORE-TEX Pro-produkter Engineered for the extreme

GORE-TEX pro

Plagg tillverkade med GORE-TEX Pro-tyg i tre lager är varaktigt vattentäta och vindtäta med extremt god andningsförmåga. De kombinerar komfort med säkert väderskydd, även under aktiviteter som varar länge i extrema väderförhållanden.

Tygets konstruktion håller huden torr genom att reducera ansamlingen av svett, vilket innebär att du håller dig sval under högintensiva aktiviteter och varm när du håller dig stilla. Plagg tillverkade av GORE-TEX Pro-tyg i tre lager är utformade för att klara de hårda kraven från bergsbestigare (med eller utan skidor), friåkare, bergsguider och verkliga friluftsentusiaster. Plaggen är extra hållbara för att motstå slitage i krävande miljöer, samtidigt som de skyddar mot extrema och oförutsägbara förhållanden där man växlar mellan hög puls och vila.

Se filmen

Perfekt för

  • Bergsbestigning
  • Friåkning
  • Klättring
  • Bergsbestigning med skidor

Fördelar

Extremt tåliga och hållbara material

Tåligt, varaktigt skydd även i tuffa miljöer och under extrema förhållanden Prestanda som varar länge och som förlänger plaggets livslängd

Extremt god andningsförmåga (RET < 6)

Minimerar risken för ansamling av svett och ger maximerad komfort vid höga aktivitetsnivåer eller vid aktiviteter där man växlar mellan hög puls och vila.

Varaktigt vattentäta och vindtäta

Pålitligt väderskydd under hela plaggets livslängd, även under långa perioder i extrema förhållanden.

Konstruktion

GORE-TEX Pro-produkter använder ett revolutionerande, patentsökt och 100 % ePTFE-baserat membransystem i flera lager med unik mikrostruktur. Membranet är hållbart laminerat både mot yttertyget och mot ett specialutvecklat, robust innerfoder. GORE-TEX Pro-produkterna med tre lager får sin höga prestanda tack vare yttermaterial som möter strikta krav (≤ 40 denier) och den patenterade, tunna Gore Micro Grid Backer-teknologin med lågt deniertal som ger ökad andningsförmåga, reducerad vikt samt tålighet mot revor och slitage på insidan, kombinerat med en krävande specifikation för plaggkonstruktionen.

Funktioner

Extreme Wet Weather-konstruktion

Vi använder avancerade tekniker för kläddesign för att skapa plagg som ger överlägset skydd mot extrema och långvarigt blöta väderförhållanden. De är skapade för att klara Gores mest krävande regntest, där vi simulerar långvarigt hårt piskande regn i vertikal och horisontell riktning.

Gore Micro Grid Backer-teknologi
Yttertyg
GORE-TEX-membran
Gore Micro Grid Backer

Det här är ett tunt förstärkningsmaterial med lågt deniertal och låg densitet som används istället för ett trikåmaterial. Det gör att plagget enkelt kan glida över innerlagren.

Läs mer om alla teknologier för GORE-TEX-ytterplagg

Mångsidighet i vardagen

GORE-TEX-produkter

Kläder med GORE-TEX-material kombinerar varaktigt vatten- och vindskydd med optimal andningsförmåga – tåliga produkter som erbjuder bästa möjliga skydd och komfort.

Konstruerade för extrema förhållanden

GORE-TEX Pro-produkter

Plagg tillverkade med GORE-TEX Pro-material är maximalt slitstarka och idealiska för extrem och långvarig användning.

Hög hastighet, hög intensitet

GORE-TEX Active-produkter

Plagg tillverkade med GORE-TEX Active-material har extremt god andningsförmåga och passar utmärkt för mycket uthållighetskrävande dagsaktiviteter.