GORE-TEX-laminatet

Yttertyg
GORE-TEX-membran
Innerfoder
Alla GORE-TEX-plagg har en ultratunn beläggning som kallas DWR – en varaktigt vattenavvisande polymer – som appliceras på det yttersta tyglagret så att vattnet pärlar sig och rinner av istället för att absorberas.

För att GORE-TEX-membranet ska kunna användas vid tillverkningen av en slutprodukt måste det först lamineras mellan ett högpresterande foder och ett yttertyg. Den här kombinationen av membran och stödmaterial kallas för GORE-TEX-laminat.

Varaktigt vattenavvisande

Laminatkonstruktioner

Läs mer om tre grundläggande konstruktioner för GORE-TEX- laminat.

2-lagerskonstruktion

I den här konstruktionen lamineras GORE-TEX-membranet endast vid yttertyget, vilket gör plagget idealiskt för en rad olika utomhusaktiviteter. Fördel: det separata fodret på insidan ger plagget bättre komfort och fler användningsområden. Den här konstruktionen kan kombineras med isolering som håller användaren torr och varm.

3-lagerskonstruktion

Till skillnad från 2-lagerskonstruktionen lamineras GORE-TEX-membranet i den här konstruktionen vid både yttertyget och fodret. Fördel: ingen rörelse mellan lagren, vilket innebär mindre slitage och bättre hållbarhet.

Z-Liner-konstruktion

GORE-TEX-membranet fästs vid ett lätt tyg, och ett foder hänger fritt mellan yttertyget och fodret. Fördel: färre tejpade sömmar ger tillverkarna större utrymme för modedetaljer. Den här konstruktionen kan kombineras med isolering.

Tätade sömmar

GORE-SEAM®-tejp

Varje stygn i en söm innebär en potentiell läcka. Därför förlitar vi oss på sömtejpen GORE-SEAM® för maximalt vattenskydd. Varje söm i GORE-TEX kläder, skor och handskar tätas av särskilt utbildade tillverkare på certifierade fabriker med patenterad utrustning från Gore.

Se filmen

Teknologier för GORE-TEX-ytterplagg

Teknologier för GORE-TEX Footwear

Teknologier för GORE-TEX-handskar