Vårt löfte

GUARANTEED TO KEEP YOU DRY

Det spelar ingen roll vilka av våra pålitiliga varumärkespartners det är som tillverkar produkten. Så länge den är GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™ lovar vi konsumenten att produkten håller sig varaktigt vatten- och vindtät samt att den har andningsförmåga för avsedd användning.

Om du inte är helt nöjd med vattentätheten, vindtätheten eller andningsförmågan hos din produkt lagar vi den, byter ut den eller ger dig pengarna tillbaka.

Löftet gäller vid köp av nya produkter och under produktens livslängd. Löftet gäller inte skadade produkter, produkter som använts på ett felaktigt sätt, inte skötts om på rätt sätt eller om Gore anser att produkten har passerat sin livslängd.

 

Beslutet att laga, ersätta, återbetala eller avvisa fattas av W.L. Gore & Associates utifrån en undersökning av produktens skick och livslängd vid returneringstillfället. Defekten eller defekterna måste påverka vattentätheten, vindtätheten eller andningsförmågan. Den returnerade produkten får inte ha några skador i övrigt utan måste vara i fullt fungerande skick.  Kvitto krävs vid vissa returer. 

 

Nedanstående punkter omfattas inte av löftet GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™

Felaktig användning: produkter som använts i helt andra syften än vad de är avsedda för (till exempel: en lätt löparjacka som använts vid klippklättring).

Skador: alla skador som uppstår på grund av slutanvändning och som leder till brister i vattentäthet eller avsedd funktion (till exempel: hål, slitage, brännskador, trasiga knappar, blixtlås, dragsnören, hyskor och hakar).

Bristfällig skötsel: GORE-TEX-produkter kräver regelbunden skötsel för att hålla så länge som möjligt och fungera på bästa möjliga sätt. Produkter där skadorna anses ha uppstått på grund av bristfällig skötsel omfattas inte av löftet. Klicka här för våra skötselråd.

Bristande impregnering: Impregnering (DWR) är nödvändig för att produkten ska fungera som förväntat. Det är konsumentens ansvar att se till att ny impregnering appliceras vid behov under produktens livslängd. Ett gammalt eller välanvänt plagg som inte längre kan pärla vatten, trots ny impregnering, tyder på att produkten har passerat sin livslängd.

Produktens livslängd: skadade eller utslitna produkter som inte längre går att laga eller återställa till en fungerande vattentäthet, vindtäthet eller andningsförmåga.

Begagnade produkter: det kan röra sig om inköp från eBay, loppisar eller privata återförsäljare. 

Grupphyra: skidskolor, guidade turer, föreningar med flera.

Produkter som en yrkesverksam slutanvändare fått av en arbetsgivare: till exempel militär, poliskår, brandkår, industrier, företag.