Return Guide

Bara GORE-TEX-produkter är försedda med löftet GUARANTEED TO KEEP YOU DRY®. Om du har någon form av problem med din GORE-TEX-produkt kan du kanske lösa dem genom att följa råden i den här guiden.

För reklamationer under garantin ber vi dig kontakta oss för att diskutera problemet och, om så behövs, få ett reklamationsärendenummer.

Ytterplagg
Skor

GORE-TEX ytterplagg

 • Tar du hand om ditt plagg?

  Om du inte tar hand om ditt plagg håller det inte lika länge. Det är viktigt att regelbundet rengöra plagget och alltid följa skötelseråden för att det ska hålla och ha kvar sina funktioner så länge som möjligt.

 • Det känns som om plagget läcker.

  Om du känner fukt på insidan av ditt GORE-TEX-plagg kan det bero på så kallad ”wet out”, dvs. det som händer när det yttre skiktet som ligger utanför GORE-TEX-membranet blir genomblött. Det inre GORE-TEX-membranet läcker inte, men ytterskiktet kan bli tungt, vilket gör att du känner dig fuktig och kall.

  Det här kan bero på att impregneringens vattenavstötningsförmåga behöver återställas. Det är helt normalt att impregneringen i det yttersta skiktet, i takt med att plagget åldras, utsätts för nötning – särskilt över axlarna och det övre ryggpartiet.

  Under ”Så här återställs vattenavstötningsförmågan” kan du läsa hur du gör för att plagget åter ska bli vattenavvisande.

 • Vattnet pärlar sig inte på yttertygets yta.

  Tvätta och torka plagget och skvätt sedan lite vatten på det. Om vattnet fortfarande inte pärlar sig behöver ditt plagg impregneras om. Under Så här återställs vattenavstötningsförmågan kan du läsa hur du gör.

 • Plagget är synligt slitet eller skadat.

  Om plagget har fått en reva eller ett hål eller om du misstänker att det har blivit skadat på annat sätt vid användning kontaktar du ett auktoriserat servicecenter.

   
 • Plaggets dragkedjor är trasiga, knappar eller spännen saknas eller liknande problem.

  Om plagget är relativt nytt och du har problem med dragkedjor, saknar en knapp eller liknande kontaktar du butiken där du köpt plagget. Våra återförsäljare är lika angelägna som vi om att du ska vara nöjd. De kommer att berätta hur du ska göra för att få ditt plagg lagat.

   
 • Jag har fortfarande problem med mitt plagg.

  Om du inte hittat någon lösning på ditt problem ovan eller fortfarande tycker att ditt plagg läcker kontaktar du affären där du köpte plagget eller närmaste återförsäljare. Kontakta oss på telefon 0200-21 38 00 eller via e-post för att diskutera ditt problem eller ta kontakt med din återförsäljare.

GORE-TEX-skor

 • Det känns som om det läcker in fukt i kängan eller skon.

  Känns fötterna kalla och fuktiga? Kontrollera först att du gör vad du kan för att dina fötter ska hålla sig varma och torra i dina GORE-TEX-skor.

 • Har du rätt strumpor?

  Strumpor i bomull eller ull kan verka som ett naturligt val, men de kan vara orsaken till att fötterna känns kalla och fuktiga. De högabsorberande fibrerna håller kvar fukt i form av svett så att strumporna till slut blir genomblöta. Fukten kan inte avdunsta. Använd strumpor i syntetmaterial eller de nya tekniska ullblandningarna, som är utformade för att föra bort fukt från fötterna så att den kan avdunsta genom skorna.

 • Har dina kängor rätt isolering?

  Om kängorna är för välisolerade kan dina fötter bli så svettiga och fuktiga att det känns som om kängorna läcker, trots att de inte gör det. Kolla med en återförsäljare som är specialist på kängor vilken grad av isolering som är lämplig för de temperaturer du tänker vistas i och för den aktivitet du ska ägna dig åt. Det gäller även dina strumpor – se till att de inte är för varma.

 • Kan vatten komma in genom dina kängor eller skor?

  Nedskvätta strumpor eller blöta nedstoppade byxor kan sprida fukt in i kängorna utan att du tänker på det. Plötsligt känns fötterna blöta och kalla. Om du vet att det är risk för regn eller om du ska vada i vatten kan ett par damasker (gaiters) hindra fukten från att komma in i kängorna.

 • Tar du hand om dina skor och kängor?

  Att ta hand om skorna eller kängorna är del i att skydda det vattentäta GORE-TEX-membranet inne i skon. Se till att skaka ut skräp och grus från insidan innan det hinner skada fodret. Se till att undvika taggtråd, fiskekrokar, spikar och annat som kan göra hål eller revor i kängan. Och se även till att klippa tånaglarna, så att de inte river sönder fodret!

 • Jag har gjort allt som beskrivs ovan, men har fortfarande problem med mina kängor eller skor.

  Om du inte hittat någon lösning på ditt problem ovan eller fortfarande tycker att dina skor eller kängor läcker kontaktar du din närmaste återförsäljare. Du kan också kontakta oss på telefon 0200-21 38 00 eller via e-post för att diskutera problemet och, om så behövs, få ett referensnummer för reklamationen.