Vårt löfte

GUARANTEED TO KEEP YOU DRY

Det är en sak att ett företag kan garantera produkterna de själva tillverkar. Det är en helt annan sak att kunna garantera det andra tillverkar. Men det är precis det vi gör.

Vi gör inte bara en produkt. Vi ger ett löfte. Är du inte nöjd med din GORE-TEX®-produkt så är inte vi heller nöjda.

Vårt löfte GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™:

Om du inte är helt nöjd med vattentätheten, vindtätheten eller andningsförmågan hos din GORE-TEX®-produkt lagar vi produkten, byter ut den eller ger dig pengarna tillbaka.

GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™ Löftet

 • Vad innebär löftet GORE-TEX® GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™?

  Det är enkelt: Om du inte är helt nöjd med vattentätheten, vindtätheten eller andningsförmågan hos din GORE-TEX®-produkt lagar vi produkten, byter ut den eller ger dig pengarna tillbaka. Det spelar ingen roll vilken av våra betrodda kunder som tillverkar produkten. Så länge den är försedd med en GORE-TEX®-etikett betyder det att vi har bekräftat att dess vattentäthet, vindtäthet och andningsförmåga uppfyller behoven för avsedd användning. Rättvisa är en av våra huvudprinciper hos GORE. Vårt löfte är att tillhandahålla vettiga lösningar med fokus på produktens egenskaper och att bygga varaktiga relationer med våra kunder.

 • Vad betyder löftet från GORE-TEX® GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™?

  Helt enkelt att: Inget vatten från utsidan tränger igenom materialet till insidan. Vare sig det kommer från störtskurar, en våt bänk som du råkar sätta dig på eller vått gräs som du står på knä i kan det inte tränga igenom GORE-TEX®-materialet. Ändå behåller materialet sin andningsförmåga och låter svett försvinna för att hålla dig torr. Med normalt slitage, som avgörs av vårt team, kan du förvänta dig att vattentätheten, vindtätheten och andningsförmågan behålls under hela livslängden förutsatt att din GORE-TEX®-produkt har skötts på rätt sätt och använts som det är avsett.

   
 • Är garantin livslång?

  Nej: Den avser vattentätheten, vindtätheten och andningsförmågan under produktens livslängd.

   
 • Vad betyder produktens livslängd?

  Membranet försämras inte med tiden. Det kan dock skadas under din produkts avsedda livslängd, eller om den används för aktiviteter utanför det avsedda användningsområdet. Vissa av våra produkter passar till ett antal användningsområden, medan andra är designade för specifika ändamål. Det beror på dig vad du gör och hur du väljer: Bristfällig skötsel är ofta orsaken till att ett plagg inte håller så länge som det borde. Det är viktigt att regelbundet rengöra plagget och alltid följa skötselråden. Om plagget, skorna eller handskarna har slitna sulor, revor, hål eller nötta delar kan det vara dags att köpa ett nytt. Använd ditt sunda förnuft. Om ser slitet ut så är det säkert det. Om du är tveksam kan du kontakta oss via telefon eller e-post så kan vi göra en bedömning.

 • Täcker löftet från GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™ skador?

  Nej: Det är slutanvändarens ansvar att låta laga skador som rispor, revor, orimligt slitage och hål. För trasiga knappar, blixtlås, hyskor-och-hakar och andra defekter som kan ha uppstått i tillverkningen bör du kontakta butiken där du köpte plagget eller till tillverkaren av plagget. Om en skada skulle uppstå ska du vända dig till en av våra godkända reparatörer eller kontakta oss så att någon av våra hjälpsamma servicerådgivare kan bistå dig. GORE-TEX®-produkter innebär en investering i vattentät, vindtät och andningsbar komfort. Det är viktigt att du sköter om din investering.

 • Täcker löftet från GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™ DWR?

  Nej: En del av skötseln av din produkt består av att underhålla DWR. GORE-TEX®-skalmaterial är behandlade med ett tunt lager av impregnering (DWR), en långvarigt vattenavvisande polymer som påförs yttermaterialet. DWR-behandlingen omsluter fibrerna och sänker materialets ytspänning, vilket gör att vattnet pärlar sig och rinner av det yttersta tyglagret istället för att absorberas. DWR håller dock inte för alltid. Vanlig användning och slitage, smuts, tvättmedel, insektsmedel med mera kan förkorta impregneringens livslängd. Som tur är, är det väldigt lätt att återställa GORE-TEX®-skalets vattenavstötande egenskaper.

 • Hur bedöms värdet av ett plagg enligt löftet GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™?

  Genom din ursprungliga investering: Gore tror på konceptet rättvisa i alla våra interna och externa förbindelser. Det är en av våra grundläggande principer. Beslutet att laga, ersätta eller återbetala fattas av Gore, men vi kommer att lösa in ett belopp som motsvarar det pris som du betalade för produkten enligt originalkvittot. Om produkten var begagnad när den köptes täcks den eventuellt inte av garantin. Produkter som används till grupphyra täcks inte av garantin. Skador på personliga elektroniska enheter eller andra personliga föremål orsakat av vatten som tränger in i fickor/blixtlås täcks inte av löftet GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™.

   
 • Hur fungerar metoden för utbyte?

  I vissa fall är din butik den snabbaste och enklaste källan för utbyte. Och skulle inte det fungera kan vi hjälpa till. Så snart det har fastställts att ett utbyte är det bästa alternativet för dig påbörjas en dialog mellan dig och din GORE-TEX® servicerådgivare för att komma fram till de bästa ersättningsprodukterna. Vi tar in den information vi behöver för att hjälpa dig göra rätt val och ser till att ersättningsplagget är lämpligt. Vi försöker ersätta den returnerade produkten med en produkt för samma eller liknande ändamål. Om du så önskar kan servicerådgivaren söka fram ersättningsalternativ åt dig baserat på vad du har berättat för oss, det rekommenderade priset och användningsområdet. Alternativt kan du återkomma till oss med ett urval som du själv har identifierat, baserat på samma kriterier.

   
 • Blir returnerade produkter testade eller värderade?

  Ja: Alla GORE-TEX®-produkter måste uppfylla vår höga kvalitetsstandard innan de säljs. Om en produkt kommer tillbaka till oss identifierar vi, med hjälp av ett antal tester, om bristen ligger i vattentätheten, vindtätheten eller andningsförmågan. Vi övervakar löpande produkternas prestanda för att driva innovation och utveckling framåt. Vi förbinder oss till att våra kunder ska få ut så mycket som möjligt av deras GORE-TEX®-produkter.

Goda samarbeten bygger på förtroende

Världens bästa varumärken litar på vår teknologi. Det kan du också göra. Det spelar ingen roll vilken av våra betrodda kunder som tillverkar produkten. Så länge den är försedd med en GORE-TEX®-etikett betyder det att vi har bekräftat dess vattentäthet, vindtäthet och andningsförmåga för avsedd användning.

Se fler varumärken

Quality Testing

Test av hållbarhet och funktion

Vi arbetar tillsammans med våra varumärkespartners och kontrollerar att alla produktmodeller passar för ändamålet och fungerar som utlovat. Vi testar inte bara den färdiga produkten, utan även alla material som ingår.

Läs mer