Kvalitet och tester

Det är en sak att ett företag kan ge garantier för produkterna de själva tillverkar. Det är en helt annan sak att kunna ge garantier för det andra tillverkar. Men det är precis det vi gör.

Tillsammans med våra licensierade tillverkningskunder testar vi alla produktmodeller. Och det är inte bara den färdiga GORE-TEX-produkten som testas, utan även tygerna, isoleringsmaterialen, membranen och fodren måste uppfylla kraven. Materialen testas i Gores laboratorier och prototyperna genomgår noggranna fälttester under verkliga användningsförhållanden.

Materialtester

Med början i grundmaterialet utför vi en serie laboratorietester för att säkerställa att laminatet uppfyller våra standarder.

Systemtester

Vi har tagit fram en serie laboratorietester som simulerar det tänkta användningsområdet för produkten.

Kontrollerade prestandatester

Allt kan inte mätas med kontroller och datorer. Därför låter vi även testpersoner bedöma hur den färdiga produkten känns och fungerar i olika miljöer och vid olika aktiviteter.

Fälttester

Om prototypen klarar laboratorietesterna utsätts den för det ultimata prestanda- och komforttestet ute på fältet. Många olika personer får testa produkten under verkliga användningsförhållanden innan den godkänns för försäljning.

Test av ytterplagg

Alla GORE-TEX-plagg genomgår flera olika intensiva tester.

Test av skor och kängor

Alla nya prototyper för GORE-TEX Footwear genomgår stränga tester vid Gores testlaboratorier.

Test av handskar

Alla GORE-TEX-handskmodeller måste klara de höga kraven som ställs på GORE-TEX-produkter.

Vårt löfte

En produkt märkt med GORE-TEX-etiketten har certifierats för att vara varaktigt vattentät, vindtät och andningsbar vid avsedd användning och omfattas av GUARANTEED TO KEEP YOU DRY®-garantin.

Läs mer om vår garanti