Integritetspolicy

SENAST UPPDATERAD: februari 2017

Ansvar

W. L. Gore & Associates, Inc., 555 Paper Mill Road, Newark, DE, 19711, USA, W.L. Gore & Associates GmbH, Hermann Oberth-Str. 22, 85640 Putzbrunn, Tyskland och W. L. Gore & Associates (Hong Kong) Ltd., (infoga företagets adress) (nedan ”Gore”, ”vi” eller ”oss”) ansvarar för behandlingen av de personuppgifter som vi samlar in via webbplatsen. Vilket ansvar respektive bolag inom Gore har vid behandling av dina personuppgifter beror på var du bor och hur du kommunicerar med Gore eller använder våra webbplatser.

Du kan när som helst kontakta Gore Data Protection Team om du har frågor om eller synpunkter på insamlingen och behandlingen av personuppgifter eller denna integritetspolicy.

W.L. Gore & Associates GmbH
Data Protection Team
Hermann-Oberth-Str. 22
85640 Putzbrunn,
Tyskland
[email protected]

W.L. Gore & Associates, Inc.
Data Protection Team
555 Paper Mill Road
Newark, DE 19711, USA
[email protected]

W.L. Gore & Associates (Hong Kong) Ltd.
Data Protection Team
W. L. Gore & Associates (Hong Kong) Ltd.
Unit 1101-09 & 16-18, Level 11, Tower 1
Kowloon Commerce Centre
No.51 Kwai Cheong Road
Kwai Chung, Hongkong   
[email protected]

I denna integritetspolicy beskrivs hur vi samlar in, använder och lämnar ut personuppgifter genom webbplatsen.

Denna integritetspolicy berör inte information som samlas in, används eller lämnas ut av tredje part via andra webbplatser eller offline. Se relevant tredje parts integritetspolicy i dessa fall.

Genom att lämna dina personuppgifter godkänner du villkoren i denna integritetspolicy. Vi kan när som helst ändra integritetspolicyn genom att publicera en ny version på webbplatsen. Ta reda på när denna integritetspolicy senast ändrades genom att se ”SENAST UPPDATERAD” högst upp på sidan. Eventuella ändringar av integritetspolicyn träder i kraft när den reviderade integritetspolicyn publiceras på webbplatsen. Du anses ha godkänt integritetspolicyn om du använder webbplatsen efter att vi har publicerat den uppdaterade versionen.

Personuppgifter

Med personuppgifter avses detaljerad information om personliga eller sakliga förhållanden som kan hänföras till en identifierad eller identifierbar fysisk person (t.ex. namn, födelsedatum, adress, telefonnummer, e-postadress, kreditkortsnummer).

Minderårigas användning av webbplatsen

Webbplatsen riktar sig inte till personer under arton (18) år och vi ber dessa personer att inte lämna personuppgifter via webbplatsen.

Hur Gore samlar in personuppgifter

Användardata

När du besöker våra webbplatser överförs data automatiskt från din webbläsare till vår server. Vi använder denna information för att kunna erbjuda bättre service med anpassad information och göra det enklare för dig att använda vår webbplats. Dessa data samlas in och behandlas av oss eller av externa tjänsteleverantörer som agerar för vår räkning och omfattar, i synnerhet, följande uppgifter:

IP-adress, webbläsare, tiden för besöket, besökta sidor och produkter som du har tittat på, språk samt information som vi har samlat in med hjälp av cookies, pixeltaggar, webbsignaler och liknande teknik. För mer information, se avsnittet Cookies.

Kontaktformulär

Om du kontaktar oss direkt via vår webbplats, om du t.ex. har en allmän fråga, är intresserad av våra produkter eller tjänster eller om du har en fråga eller synpunker avseende en beställning, behöver vi dina personuppgifter för att behandla och svara på din fråga. Du måste registrera dig för att använda vissa tjänster på webbplatsen.

Fält markerade med en asterisk är obligatoriska för att vi ska kunna behandla din förfrågan eller din registrering. Övriga uppgifter är frivilliga.

Du samtycker till att tillhandahålla riktiga, korrekta, aktuella och fullständiga uppgifter när du registrerar dig på webbplatsen. Du åtar dig också att uppdatera informationen vid eventuella förändringar.  Du åtar dig att behandla dina inloggningsuppgifter från Gore konfidentiellt och inte lämna ut dem till tredje part. Du får inte heller använda någon annans inloggningsuppgifter.  Vi förbehåller oss rätten att när som helst blockera dig om vi anser att du inte uppfyller något av villkoren i dessa användarvillkor.

Vid allmänna frågor behöver vi ditt för- och efternamn samt kontaktinformation, som t.ex. adress, telefonnummer och e-postadress. 

Vid frågor och synpunkter till vår kundtjänst avseende en beställning eller en faktura, eller vid produktklagomål, behöver vi eventuellt ytterligare information om produkten, t.ex. produktstorlek, typ, datum och plats för inköp samt information om tidigare förfrågningar.

Om du köpt produkterna direkt från oss, t.ex. via våra webbutiker för produkter från GORE® BIKE WEAR eller GORE® RUNNING WEAR eller gitarrsträngar från ELIXIR®, behöver vi ytterligare information som faktura- och leveransadress samt bank- och/eller kreditkortsuppgifter.

Om du deltar i våra marknadsföringsaktiviteter, t.ex. genom att fylla i ett registrerings- eller svarskort eller anmäla dig till Gores nyhetsbrev, behöver vi de personuppgifter som krävs för var och en av dessa.

Läs igenom vårt sekretessmeddelande på vår rekryteringsplattform om du söker en ledig tjänst online.

Registrering

Du måste registrera dig för att använda vissa tjänster.

Du samtycker till att tillhandahålla riktiga, korrekta, aktuella och fullständiga uppgifter när du registrerar dig på webbplatsen. Du åtar dig också att uppdatera informationen vid eventuella förändringar.  Du åtar dig att behandla dina inloggningsuppgifter från Gore konfidentiellt och inte lämna ut dem till tredje part. Du får inte heller använda någon annans inloggningsuppgifter.  Vi förbehåller oss rätten att när som helst blockera dig om vi anser att du inte uppfyller något av villkoren i dessa användarvillkor.

Cookies

Vilka cookies används på webbplatsen?

Cookies är små textfiler som lagras på din dator eller mobilenhet. Cookies används för att få webbplatser att fungera, eller fungera bättre och effektivare.

Vi använder sessionscookies som raderas när du stänger webbläsaren och temporära/beständiga cookies som lagras på din dator eller mobila enhet under en längre period, tills de löper ut eller tas bort. Detta hjälper oss att känna igen dig och komma ihåg viktig information som underlättar för dig när du använder webbplatsen (t.ex. genom att lagra förvalsinställningar).

Hantera cookies

De flesta webbläsare är inställda på att acceptera cookies. Du kan dock stänga av denna funktion. Om du inte vill att information ska samlas in med hjälp av cookies kan du i de flesta webbläsare enkelt ändra inställningarna för att inte acceptera cookies eller ta bort dem.

För mer information om cookies, besök http://www.allaboutcookies.org/. Om du väljer att blockera cookies kan det medföra att du inte får tillgång till vissa eller samtliga funktioner och kampanjer.

Funktionella cookies

Funktionella cookies är nödvändiga för webbplatsen och gör att du kan använda den samt dess tjänster och funktioner. Vi använder informationen i säkerhetssyfte för att underlätta navigering, komma ihåg dig när du återvänder till webbplatsen och visa information på ett effektivare sätt. Utan dessa absolut nödvändiga cookies kommer webbplatsen inte att fungera lika smidigt som vi önskar och utan dem kan vi eventuellt inte tillhandahålla den webbplats och vissa tjänster eller funktioner som du efterfrågar.

Dessa cookies består av:

Cookies som används för att lagra användarens sessions-ID, som krävs för grundläggande e-handelsfunktioner och för att hålla koll på användare och deras kundvagn när de växlar mellan olika sidor, samt cookies som används för att registrera information om kundens geografiska plats i syfte att visa standardinnehåll baserat på det land som användaren befinner sig i.

Spårnings- och analyscookies

Vi samlar också in statistik om hur webbplatsen används i syfte att kontinuerligt förbättra webbplatsens utformning och funktioner, förstå hur våra kunder använder webbplatsen och för att åtgärda problem med webbplatsen.

Vi använder analyscookies för att ta reda på vilka sidor som besöks mest, registrera eventuella problem som du upplever med webbplatsen och för att ta reda på om vår annonsering är effektiv. På så sätt kan vi se övergripande användarmönster, snarare än hur en enskild person använder webbplatsen.

Vi använder även analyscookies för att göra ditt besök på webbplatsen mer personligt och för att komma ihåg dina inställningar, t.ex. språkval och val av område. Detta innefattar att rekommendera produkter och förse dig med erbjudanden baserat på hur du har använt webbplatsen tidigare. Dessa cookies gör också att vi kan identifiera vilka av våra annonser som är mest intressanta för dig och visa dessa när du besöker webbplatsen. Vi kan också använda cookies i webbannonser för att ta reda på hur konsumenter reagerar på våra annonser samt använda cookies eller andra filer för att ta reda på hur du använder andra webbplatser.

Riktade cookies

Dessa cookies registrerar hur du använder våra webbplatser, vilka sidor du besöker och vilka länkar du klickar på. Med hjälp av dessa cookies kan vi och våra annonspartner tillhandahålla annonser eller meddelanden som är relevanta för dig och anpassade efter dina intressen. Vi kan också komma att dela denna information med tredjepartsleverantörer för samma ändamål. Med dessa cookies kan vi exempelvis identifiera vilka produkter som du har lagt i din kundvagn och skicka information till dig om dessa produkter, samt föreslå andra produkter.

Lagring av cookies 

De cookies som samlas in via webbplatsen lagras av oss eller av tredjepartsleverantör som vi har anlitat för att för vår räkning tillhandahålla administrations- och datalagringstjänster för webbplatsen. Den information som dessa cookies samlar in överförs till en server i USA och lagras där. Vi har vidtagit åtgärder för att säkerställa att denna tjänsteleverantör behandlar personuppgifter konfidentiellt och på ett säkert sätt, samt för att säkerställa att personuppgifter endast behandlas i syfte att tillhandahålla tjänster och i enlighet med gällande lag.

För mer information om dessa riktlinjer och dina rättigheter, besök http://www.networkadvertising.org/choices/ och http://www.aboutads.info/.

Google DoubleClick

Google DoubleClick är en tjänst som tillhandahålls av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”). Google DoubleClick använder cookies för att visa annonser som är relevanta för dig. I detta syfte tilldelas din webbläsare med ett ID-nummer som en pseudonym för att kontrollera vilka annonser som du har klickat på och vilka som har visats i din webbläsare. Dessa cookies innehåller inga personuppgifter. Genom att använda DoubleClick-cookies kan Google och deras partnersidor endast visa annonser baserat på tidigare besök på våra och andras webbplatser. Den information som dessa cookies samlar in överförs av Google till en server i USA där de lagras för analysändamål. Google lämnar endast ut uppgifter till tredje part om det krävs enligt lag eller som en del av avtalsenlig databehandling. Google kommer under inga omständigheter att sammanföra dina uppgifter med andra uppgifter som samlats in av Google.

Genom att använda våra webbplatser godkänner du att de personuppgifter som samlats in om dig behandlas av Google samt för det ändamål som beskrivs ovan. .

Du kan förhindra att cookies lagras genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Om du gör detta kan det medföra att du inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Du kan också förhindra att information från cookies samlas in (inkl. din IP-adress) och behandlas av Google genom att ladda ner och installera följande webbläsartillägg:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Webbanalys

För att analysera hur webbplatsen används använder vi bland annat tjänsterna Adobe Analytics och Google Analytics. Vi kan när som helst använda tjänster från andra tjänsteleverantörer genom att hänvisa till respektive leverantör på webbplatsen.

Adobe Analytics

Adobe Analytics är ett webbanalysverktyg från Adobe Inc. (”Adobe”). Adobe Analytics använder cookies för att analysera hur du använder webbplatsen. Den information som dessa cookies samlar in överförs till Adobes servrar i EU och lagras där. Information överförs endast till länder utanför EES i undantagsfall. IP-anonymisering är aktiverat på webbplatsen, vilket innebär att Adobe anonymiserar din IP-adress inom ett EU-medlemsland genom att förkorta den.

Adobe använder denna information för att analysera hur du använder webbplatsen och för att skapa rapporter till oss avseende hur webbplatsen används samt för att tillhandahålla ytterligare tjänster med avseende på webbplats- och internetanvändning.

IP-adressen som överförs av din webbläsare genom Adobe Analytics sammanförs inte med andra uppgifter som Adobe samlat in.

Du kan förhindra att cookies lagras genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Om du gör detta kan det medföra att du inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Du kan också förhindra att information från cookies samlas in (inkl. din IP-adress) och behandlas av Adobe genom att följa anvisningarna på följande webbsida hos Adobe:
http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html

Google Analytics

Google Analytics är ett webbanalysverktyg från Google Inc. (”Google”). Google Analytics använder cookies för att analysera hur du använder webbplatsen. Den information som dessa cookies samlar in överförs till Googles servrar i USA och lagras där. IP-anonymisering är aktiverat på webbplatsen, vilket innebär att Google anonymiserar din IP-adress genom att förkorta den. Denna förkortning sker vanligen inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Endast i undantagsfall kommer hela IP-adressen att överföras till Googles servrar i USA och förkortas där.

Google använder denna information för att analysera hur du använder webbplatsen och för att skapa rapporter till oss avseende hur webbplatsen används samt för att tillhandahålla ytterligare tjänster med avseende på webbplats- och internetanvändning. IP-adressen som överförs av din webbläsare genom Google Analytics sammanförs inte med andra uppgifter som Google samlat in.

Du kan förhindra att cookies lagras genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Om du gör detta kan det medföra att du inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Du kan också förhindra att information från cookies samlas in (inkl. din IP-adress) och behandlas av Google genom att ladda ner och installera följande webbläsarinsticksprogram:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Vi använder också Google Analytics för att analysera data från AdWords och DoubleClick-cookien för statistiska ändamål. Om du inte vill att detta ska ske kan du avaktivera denna funktion via annonsinställningarna. Gör detta genom att klicka på följande länk:
http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de

 

Sociala insticksprogram från sociala nätverk

Vår webbplats använder sociala insticksprogram från olika sociala nätverk, t.ex. Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn och YouTube.

Facebook drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA.
Klicka på denna länk för en översikt över Facebooks insticksprogram och hur de ser ut: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Google+ och YouTube drivs av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
Klicka på denna länk för en översikt över Googles insticksprogram och hur de ser ut: https://developers.google.com/+/web/
https://developers.google.com/youtube/youtube_subscribe_button

Twitter drivs av Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA.
Klicka på denna länk för en översikt över Twitters knappar och hur de ser ut: https://twitter.com/about/resources/buttons

Instagram drivs av Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA.
Klicka på denna länk för en översikt över Instagrams knappar och hur de ser ut: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges

LinkedIn drivs av LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA.
Klicka på denna länk för en översikt över LinkedIns insticksprogram och hur de ser ut:
https://developer.linkedin.com/plugins

Pinterest drivs av Pinterest Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA.
Klicka på denna länk för en översikt över Pinterests insticksprogram och hur de ser ut: https://developers.pinterest.com/tools/widget-builder/

Vi kan när som helst använda sociala insticksprogram från andra sociala nätverk genom att hänvisa till respektive operatör på webbplatsen.

När du besöker en av våra webbplatser med integrerade sociala insticksprogram etablerar din webbläsare en direkt anslutning till servrarna för respektive socialt nätverk.

Innehållet i insticksprogrammet överförs direkt till din webbläsare av respektive leverantör och integreras på webbsidan. Genom att integrera insticksprogrammen får leverantörerna information om att din webbläsare har besökt motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har en profil eller inte är inloggad. Denna information (inkl. din IP-adress) överförs av din webbläsare direkt till en server som tillhör relevant leverantör i USA och lagras där. Om du är inloggad på ett socialt nätverk medan du besöker webbplatsen lägger det sociala nätverket till denna information till din profil. Om du använder insticksprogram, t.ex. genom att klicka på ”gilla”-, ”+1”-, ”tweet”- eller ”Instagram”-knapparna, överförs motsvarande information direkt till en av leverantörens servrar och lagras där. Informationen publiceras dessutom på det sociala nätverket, på ditt Twitter- och/eller Instagram-konto och visas för dina kontakter. Logga ut från dina sociala nätverk innan du besöker vår webbplats om du inte vill att sådana uppgifter ska överföras. Du kan också helt förhindra att insticksprogram laddas med hjälp av tillägg för din webbläsare, t.ex. med scriptblockeraren ”NoScript” (http://noscript.net/).

Läs respektive nätverks integritetspolicy för mer information om hur respektive socialt nätverk samlar in, använder och lämnar ut uppgifter samt om dina alternativ och inställningar för att skydda dina personuppgifter:

Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/
Twitter: https://twitter.com/privacy  
Google+: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/
YouTube: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/
Pinterest: http://about.pinterest.com/privacy/
Instagram: http://instagram.com/about/legal/privacy/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Inloggning via Facebook Connect

Vi erbjuder dig möjligheten att registrera dig direkt med din befintliga Facebook-profil via Facebook Connect.

Om du vill använda denna funktion, klicka på Facebook-insticksprogrammet så omdirigeras du till Facebook. Logga in med ditt användarnamn och lösenord om du inte redan är inloggad. Vi samlar inte in dina inloggningsuppgifter.

Facebook kommer sedan att informera dig om vilka personuppgifter som Facebook kommer att skicka till oss (offentlig profil, kontakter, e-postadress och aktuell bostadsort). Om du godkänner denna överföring genom att klicka på ”OK” kommer vi att skapa eller uppdatera ditt kundkonto med de överförda uppgifterna. Det upprättas ingen permanent länk mellan ditt kundkonto och ditt Facebook-konto utöver vad som krävs för att ditt konto ska skapas hos oss.

För information om syftet och omfattningen av datainsamling, vidare bearbetning och användning av uppgifter från Facebook och om dina rättigheter i detta avseende samt inställningar för att skydda dina personuppgifter, se integritetspolicyn från Facebook Inc.
https://www.facebook.com/about/privacy/

Facebook drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA.
http://www.facebook.com/about/privacy/

Hur Gore använder personuppgifter

  • För att svara på allmänna frågor om vårt företag eller våra produkter och tjänster. Om du exempelvis fyller i ett kontaktformulär på internet använder Gore informationen för att kontakta dig avseende ditt intresse för vårt företag, våra produkter och tjänster.
  • För att uppfylla din begäran och expediera beställningar som du har lagt via vår webbplats.
  • För att behandla förfrågningar avseende begäran och beställningar.
  • För att genomföra en kreditprövning när du köper en produkt, för vilken vi kan komma att anlita en tredjepartsleverantör.
  • När du har köpt en produkt kan vi komma att kontakta dig för att be dig recensera ditt köp eller produkten.
  • Om en köpprocess inte har slutförts kan vi komma att skicka ett påminnelsemeddelande via e-post.
  • För att behandla frågor eller synpunkter till vår kundtjänst, eller för att ta hand om klagomål.
  • För att skicka information om webbplatsen, förändringar i försäljningsvillkoren, integritetspolicyn, användarvillkoren för webbplatsen eller administrativ information. Eftersom informationen kan vara viktig kan du inte neka till att vi skickar denna typ av information.
  • Om du har samtyckt till att ta emot e-post kommer Gore att använda dina personuppgifter för att kontakta dig i syfte att prata med dig om företaget eller våra produkter och tjänster och skicka information till dig om företaget, dess dotterbolag och partner, t.ex. information om specialerbjudanden, kampanjer, e-handelsaktiviteter, marknadsundersökningar, kundenkäter, tävlingar och liknande reklamkampanjer.
  • Om du har anmält dig till en tävling eller liknande reklamkampanj kan vi komma att använda de personuppgifter som du har tillhandahållit för att administrera din medverkan. För mer information, se villkoren för att delta för respektive kampanj.
  • För att anpassa webbplatsens innehåll och skicka produktrekommendationer som motsvarar dina intressen kan vi komma att använda information om hur du använder webbplatsen separat eller i kombination med övriga personuppgifter.
  • För interna ändamål, t.ex. dataanalys, produktutveckling, förbättra webbplatsen och våra tjänster, identifiera användarbeteenden och användarbehov samt för att se hur effektiva våra annonser är.

Vid behov ber vi dig om tillstånd att använda dina personuppgifter.

Hur Gore delar personuppgifter

Vi kan lämna ut personuppgifter till tredje part enligt följande:

  • Gentemot Gores dotterbolag. Gore är ett globalt företag som består av flera olika enheter världen över.  För mer information, se en förteckning över Gores För att underlätta Gores globala verksamhet kan personuppgifter behöva delas och överföras mellan Gores dotterbolag. Gores dotterbolag kan ta del av och använda dina personuppgifter i enlighet med denna integritetspolicy. Gentemot tredjepartsleverantörer vars tjänster vi använder, t.ex. för webbhosting, dataanalys, IT-teknik, infrastruktur och säkerhet. 
  • Gentemot tredje part vars tjänster vi använder för att erbjuda kundservice, t.ex. för att kontakta dig via e-post eller telefon, marknadsundersökningar, genomförande av enkäter, betalningshantering, rådgivning, underhåll och andra liknande tjänster.
  • Gentemot tredje part för att denne ska kunna kontakta dig gällande sina produkter, program, tjänster, information och erbjudanden som denne tror kan vara av intresse för dig.
  • Gentemot tredjeparts reklamföretag för att de ska kunna visa annonser om produkter och tjänster som kan vara intressanta för dig när du besöker vår webbplats eller andra webbplatser, baserat på information om ditt besök på webbplatsen eller andra webbplatser. För detta ändamål kan dessa företag placera eller aktivera en unik cookie i din webbläsare.
    För mer information om detta och avseende dina alternativ om du inte samtycker till detta, besök http://www.networkadvertising.org/choices/ och http://www.aboutads.info/.
  • Gentemot tredje part som sponsrar evenemang, tävlingar och liknande kampanjer där du deltar.
  • För tjänster (t.ex. anslagstavlor, chattfunktioner, profilsidor, bloggar och webbforum) där du kan publicera information och material. Observera att ytterligare användarvillkor gäller för dessa tjänster och att all information som du publicerar eller avslöjar genom dessa tjänster (exv. personlig information som finns i foton, berättelser, kommentarer eller videoklipp) blir offentlig och får finnas tillgänglig för besökare på webbplatsen och för allmänheten.
  • Gentemot tredje part i händelse av omorganisation, sammanslagning, försäljning, joint venture, uppdrag, överföring eller annan disponering av vår verksamhet (helt eller delvis), våra tillgångar eller vårt lager (inklusive utan begränsning vid konkurs eller liknande).
  • Gentemot tredje part i syfte att uppfylla tillämplig lag, inklusive lag utanför landet du bor i, svara på förfrågningar från myndigheter, försvara och stärka våra rättigheter, skydda vår verksamhet, inklusive vår information och vår egendom och/eller egendom som tillhör dig eller andra personer, samt för att kunna vidta lämpliga åtgärder för detta ändamål.

Personuppgifter lämnas endast till tredje part i den omfattning som krävs för respektive ändamål. 

Överföring av personuppgifter till andra länder för lagring och behandling

Dina personuppgifter som samlas in via webbplatsen kan lagras och behandlas i något av de länder där vi har anläggningar och verksamhet. Detta kan till exempel bero på att våra servrar eller de servrar som tillhör våra tjänsteleverantörer finns utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. När du lämnar personuppgifter samtycker du till att dessa personuppgifter överförs till andra länder än ditt hemland, inkl. till USA, där andra dataskyddslagar än i ditt hemland kan gälla. För mer information, se en förteckning över våra dotterbolag.

Webbplatser från tredje part

Denna integritetspolicy tar inte upp, och vi ansvarar inte för, tredje parts sekretess, innehåll och praxis. Förekomsten av en länk till sådan webbplats på vår webbplats innebär inte att vi eller våra dotterbolag rekommenderar den.

I vissa fall tillåter vi att du använder betalningstjänster från tredje part för att genomföra betalningar. Om du vill betala via en betalningstjänst omdirigeras du till en webbplats som administreras av betalningstjänsten, inte av oss. Information som du lämnar på denna sida ska följa betalningstjänstens integritetspolicy, inte denna integritetspolicy. Vi kan inte kontrollera eller hållas ansvariga för hur en betalningstjänst använder information som samlats in via betalningstjänstens sida.

Säkerhet

Vi vidtar lämpliga organisatoriska, tekniska och administrativa åtgärder för att skydda personuppgifter som vi ansvarar för. Ingen dataöverföring via internet eller datalagringssystem är dessvärre hundraprocentigt säker.

Tillgång till personuppgifter

Om du inte längre vill ta emot elektronisk kommunikation från Gore och/eller att Gore lämnar ut dina personuppgifter i marknadsföringssyfte kan du kontakta oss.

Om du vill se, granska, ändra, radera eller på annat sätt begränsa vår användning av dina personuppgifter kan du kontakta oss.

Uppge tydligt i din begäran vilka uppgifter du vill ändra, vad du tackar nej till, om du vill att dina personuppgifter tas bort från vår databas. Meddela hur du vill begränsa användningen av dina uppgifter.

Lagringstid

Vi bevarar dina personuppgifter under den tid som vi anser nödvändig för att uppfylla de ändamål som framgår av denna integritetspolicy, såvida inte en längre lagringstid krävs eller medges enligt lag. Om du har samtyckt till att ta emot e-postmeddelanden bevarar vi dina personuppgifter i två år från det att du senast var i kontakt med Gore, såvida inte en längre eller kortare lagringstid krävs enligt lag, krävs i samband med rättsliga förfaranden eller krävs för ett specifikt ändamål i enlighet med tillämplig lag.

Känslig information

Skicka och lämna inte ut känslig information (t.ex. uppgifter avseende etnicitet, politiska åsikter, religion eller andra trosuppfattningar, information avseende sexuell läggning, hälsotillstånd, kriminell bakgrund eller fackföreningstillhörighet) på eller via webbplatsen.

© 2017 W.L. Gore & Associates GmbH